Funcționalitățile aplicației Asistentul Creditorului

Ai la dispoziție o serie de caracteristici avansate, concepute pentru a-ți oferi flexibilitate deplină în personalizarea calculelor.

Încearcă-le și descoperă avantajele fiecăreia!

Modul extins aplicatie configurare calcul accesorii creante

Funcționalități principale

Lucrează smart! Descoperă caracteristicile de bază ale aplicației și vezi cum îți poți optimiza activitatea pentru rezultate mai bune!

check

Calculează toate tipurile de accesorii

Asistentul Creditorului poate efectua orice calcul al accesoriilor creanțelor. Pentru a putea selecta ușor tipul de calcul dorit, acestea au fost împărțite în 4 categorii principale - Dobândă remuneratorie, Daune-interese moratorii, Actualizare creanță și Verificare limită legală dobândă.

Fiecare categorie de calcul are o variantă legală și una convențională
Calculele pot fi realizate cu sau fără plăți parțiale și/sau cheltuieli de recuperare creanță
Toate calculele sunt efectuate în conformitate cu legislația în vigoare
Modul extins aplicatie configurare calcul accesorii creante categoria daune-interese moratorii
check

Permite schimbarea monedei

În cadrul aplicației ai posibilitatea de a alege moneda în care dorești să efectuezi calculele. Astfel, poți face calculele în RON sau în valută, atât în monedă străină, cât și în echivalent în lei.

Sunt disponibile cinci monede diferite - RON, EUR, USD, GBP și CAD
Calculele în valută în echivalent în lei pot fi efectuate la cursul BNR sau la cursul propriu inserat de utilizator
Fiecare raport cuprinde un sumar ce indică sumele rămase datorate de debitor pentru fiecare monedă în parte
Modul aplicatie configurare varianta echivalent in lei sau moneda straina calcul accesorii creante in valuta
check

Poate efectua calculele în patru variații

Utilizând Asistentul Creditorului poți efectua calculele în patru variante. Acestea sunt determinate de preferințele tale în ceea ce privește modalitatea de imputare a plăților parțiale asupra debitului principal și a accesoriilor aferente raportate la regula indivizibilității plății.

Integrează posibilitatea legală a creditorului de a refuza o plată parțială asupra debitului principal și/sau accesoriilor
În funcție de varianta aleasă, oferă posibilitatea de a compensa creanțele reciproce finale dintre părți
Tabelele rezultatelor calculelor se adaptează pentru fiecare variantă selectată
Modul aplicatie configurare preferinte imputatie plati partiale pentru calcul accesorii creante
check

Poate face calculele cu cheltuieli de recuperare creanță în orice monedă

La fel ca în cazul debitului principal, Asistentul Creditorului permite inserarea cheltuielilor de recuperare creanță în oricare din cele cinci monede disponibile. În acest fel, în cazul în care ele sunt introduse într-o monedă diferită, nu mai e nevoie să faci conversia lor valutară.

Permite introducerea cheltuielilor direct în moneda în care au fost ocazionate
Conversia cheltuielilor în moneda plăților parțiale se face automat la cursul BNR din ziua în care au fost efectuate
Fiecare cheltuială inserată este indicată distinct în rezultatul calculului
Modul aplicatie configurare cheltuieli de recuperare creanta in diferite monede pentru calcul accesorii creante

Funcționalități complementare

Folosește la maxim aplicația! Vezi cum îți poți îmbunătăți experiența de utilizator cu ajutorul funcționalităților complementare.

Ajutor și asistență
În cazul dobânzilor legale, dacă nu ești sigur ce tip este potrivit, poți primi ajutor rapid în aplicație folosind modulul dedicat. Prin selectarea criteriilor specifice situației tale, acesta îți va indica tipul de dobândă legală potrivit.
Detalii proprii
Ai posibilitatea de a adăuga detalii cu privire la fiecare plată parțială și cheltuială de recuperare creanță inserate, pentru a specifica ce reprezintă acestea sau cu ce document au fost plătite.
Editează și actualizează rapoartele
Ai posibilitatea de a edita sau actualiza la zi calculele finalizate anterior, fără a le mai introduce din nou. Datele acestora sunt completate automat  în interfața aplicației și pot fi editate precum un calcul nou.
Trimite rapoartele pe e-mail
Poți trimite rapoartele comandate pe e-mail către una sau mai multe persoane, fără a fi nevoie să le descarci înainte. Ai posibilitatea să distribui mult mai ușor datele obținute, atât cu colegii, cât și cu clienții.

Coming soon

Funcționalități viitoare

Asistentul Creditorului este despre posibilități nelimitate și progres. Pentru că ne dorim să ne dezvoltăm continuu, îți prezentăm viitoarele funcționalități care urmează să fie lansate. Rămâi aproape pentru a fi primul care află despre ele!

Calcule complexe
Asistentul Creditorului va oferi posibilitatea calculării simultane a 2 sau 3 tipuri de accesorii (dobândă remuneratorie, daune-interese moratorii și actualizare creanță) pentru aceeași creanță, ultimele două inclusiv pentru aceeași perioadă de timp. În cadrul acestora, toate datele de configurare vor fi legate între ele.
Plăți parțiale globale
În cazul în care dorești ca plățile parțiale inserate să fie imputate simultan asupra mai multor creanțe, atunci această funcționalitate va fi pentru tine. Ea va permite ca plățile parțiale să fie imputate asupra tuturor calculelor din același raport.
Pluralitate de părți
Această funcționalitate va permite calcularea sumelor pentru fiecare parte într-un caz concret, atunci când există mai mulți creditori sau debitori. Cu ea vei putea lua în considerare modalitatea care afectează acel raport juridic din perspectiva subiectelor (divizibilitate, solidaritate sau indivizibilitate).
Capitalizarea dobânzii simple
Prin intermediul acestei funcționalități vei putea efectua capitalizarea dobânzii simple, indiferent dacă este legală sau convențională, remuneratorie sau penalizatoare. Operațiunea se va efectua în conformitate cu regulile specifice fiecărui tip de dobândă.
Toate aceste funcționalități vor putea fi cumulate pentru același calcul.

Întrebări frecvente